TOP 5 pihapelit

Sulje silmäsi ja kuvittele hetki mielessäsi vastaava tilanne.

“Pölyinen pihatie, jossa koolla kaikki parhaat kaverit. Iloisia kiljahteluja ja huutoa, oman porukan kannustamista. Totiset, mutta aina hauskat väännöt kotikadulla.”

Palauttaako nämä mieleesi mitään muistikuvia lapsuuden pihapeleistä?

Jokainen on varmaan joskus pelannut pihapelejä koulujen välitunneilla, naapurustossa kaveriporukalla tai kuluttanut aikaa itsekseen palloa pomputtelemalla.

Me selvitimme PPP:n Markkinointitiimin voimin, mitkä ovat olleet TOP 5 pihapelit kautta aikojen.

Sijalla 5, Koripallo

Mitä yhteistä on Lauri Markkasella Bullssin paidassa ja Susijengin pelaajilla hurjasti huutavan yleisön edessä? Kaikki heistä ovat saaneet varmasti ensimmäisen kipinän uralleen katukoriskenttien peleistä.

Koripallo on helppo ja yksinkertainen peli; tarvitset vain koripallon, sekä korin alustoineen. Minipeleistä muistetaan parhaiten Manhattan ja Tiputus, unohtamatta peruspeliä kaikkine hienoine kikkoineen ja donkkeineen. Katukoris on myös yksi parhaista tavoista viettää kaunista kesäpäivää kaveriporukalla, nauttimalla itse pelistä ja nappaalla samalla kullanruskean brunan. Unohtamatta eväskoria ja virvokkeita!

Sijalla 4, Kirkkis eli Kirkonrotta!!!

”Vasta pesty puhdas selkä, Rexonalla raikastettu, ympyrä, ja risti, kuka siihen viimeisenä likaisella sormellansa pisti?” Tämä “rimpsu” voi olla sinulle tuttu, tai ehkä olette käyttäneet jotain toista vastaavaa Kirkonrotan pesemiseen.

Kuka on parhaiten piiloutunut? Kuka pystyy hämäämään hippaa eli kirkonrottaa parhaiten? Entä kuka selviytyy “turvassa” pisimpään? Näitä kysymyksiä lentelee intensiivisessä kirkonrotassa jatkuvasti.

Kirkonrotta tunnetaan pihapelinä, johon saadaan mahtumaan koko koululuokka tai vaikka kaikki naapuruston lapset. Porukka kasaan ja leikkimään! Tämä jännittävä peli ei katso aikaa eikä paikkaa, vaan sen voi järjestää melkein missä vaan! Tässä leikissä oveluus palkitaan, parhaat piilopaikat eivät välttämättä olekaan parhaita, sekä kunto nousee kohisten juostessa pitkin pihamaita ja mantuja.

Sijalla 3, Katulätkä ja -sähly

Mikael Granlundin ilmaveivikään ei olisi tällä hetkellä postimerkissä ilman katusählyä ja -lätkää, jota Mikke Oulunsalon pihamailla pelasi ystäviensä kanssa lukuisia tunteja päivässä. Kaikkien tämän lajin mestareiden kasvutarinat ovat alkaneet pihakadun kulmista, joissa pihapelit ovat olleet jokapäiväistä elämää.

Pesisräpylä kourassa, pahvin pala kilpenä ja puusta itse tehty maalikehikko. Kentällä tennis tai sählypallo, mailoina jääkiekko ja sählymailat. Iloisia veijareita juoksemassa pelivälineen perässä. Koko kylänraitti laulaa. Tästä on tehty kunnon pihapelit, kun puhutaan katusählystä ja -lätkästä. Se on säilyttänyt suosionsa sukupolvien yli!

Sijalla 2, Keinupolttopallo

Keinupersis, keinupolttis, keinupehvis, persis, keinumatti, keinis, keinupallo, kiikkupallo, kiikkis ja kiikkupolttis. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Millä nimellä teidän porukka tätä pelasi?

Pelin tarkoituksena on osua pallolla keinussa olevaa pelaajaa polven yläpuolelle, pää pois lukien, jolloin pelaaja “palaa”, eli siirtyy heittäjäksi ja heittäjä pääsee keinuksi.

Oleellisena osana peliä pelaajat yrittävät potkaista pallon niin kauas keinusta, että ehtivät juosta tietyn maamerkin luokse ja takaisin.

Peli on pysynyt hyvin pinnalla ja viime aikoina se on jopa nostanut päätänsä, vaikkakin pihapelit ovat kokeneet ajoittaista pientä taantumusta. Tämä on välituntipelien kestosuosikki!

Numerolla 1, Kaikkien aikojen kuningaspeli JALKAPALLO!!!

Kaikki maailmassa tietävät jalkapallon. Jokainen on varmasti sitä joskus pelannut tai katsonut. Nykymuotoista jalkapalloa on pelattu pitkään, jo 1800-luvulta lähtien. Siinä kaksi joukkuetta ottaa mittaa toisistaan ja peli herättää suuria tunteita! Pelit on helppo pistää pystyyn ja sen aloittamiseen vaaditaan vaan pallo, sekä innokkaita osallistujia.

Onpa kyseessä sitten koko pihapiirin välinen suuri ja mahtava jalkapallo-ottelu tai hiekkarannalla rauhallisempi pallottelu, niin pelaaminen nostaa huomaamatta kuntoa, kohottaa mieltä sekä yhdistää ihmisiä. Jalkapallo kehittää hyvin fyysisiä ominaisuuksia ja sen kautta syntyy elinikäisiä ystävyyksiä!

Niin Ronaldo, kuin myös Messikin, ovat aikanaan aloittaneet uransa omien pihapiiriensä kuninkaina. Nyt he ovat maailman parhaita jalkapalloilijoita. He ovat todisteita siitä, että pienten poikien unelmista voi kasvaa oikeita menestystarinoita.

—————————————————————————————————————————————

Tässä meidän koonti parhaista pihapeleistä! Mikä oli teidän pihapiirin ehdoton voittaja?

Nyt on tullut aika koota vanha porukka kasaan Tapaninpäiväksi 30.5 ja pistää kevään kovimmat matsit pystyyn! Haasta itsesi, sekä kaverisi ja tule viettämään mahtava kevätpäivä yhdessä pelaten!

Keväisin terveisin; PPP:n Markkinointitiimi