Tietoa PihaPeliPäivästä

Pihapelipäivä on vuonna 2013 perustettu liikuntapäivä, joka pidetään helatorstaina ja Tapaninpäivänä. Sen perustajan, Haaga-Helian ammattikorkeakoulun urheilumarkkinoinnin ja -johtamisen lehtorin Vili Nurmen, idea lähti liikkeelle hänen vieraillessa PopUp ravintolapäivässä. Ajatuksena Nurmella oli tuoda urheilu takaisin ohjatuista tapahtumista pihoille.

Pihapelipäivä on kaikille suunnattu PopUp-liikuntapäivä, ikään ja liikunnallisuuteen katsomatta. Pihapelipäivän ideana on palauttaa hauskuus ja leikki urheiluun. Ajatuksena on, että voi aloittaa pelit missä ja milloin vain, haluamallaan kokoonpanolla. Pihapelipäivä haluaa kantaa tärkeitä arvoja, kuten yhteisöllisyys, liikunnan helppous ja hauskuus. Nykypäivinä harrastuskustannukset ovat nousseet huimasti. Pihapelipäivä haluaa muistuttaa, ettei liikkumisesta tarvitse aina maksaa ja se voi silti olla mukavaa. Samalla halutaan tukea vähävaraisten liikunnallisuutta.

Kuka vain voi lähteä harrastamaan haluamaansa liikuntaa. Lajirajoja pihapelipäivällä ei ole ja siksi kaikki voivat harrastaa mitä haluavat. Pihapelipäivän ideana on, että jokainen liikkuisi siellä missä haluaa.

Levittäkäämme yhdessä helppoa halpaa ja kivaa tekemistä pihapelien merkeissä myös tuleville sukupolville. #pihapelipaiva