Hei, me leikitään!

Helsingin narinkkatorilla oli Haaga-Helian tradenomiopiskelijoiden järjestämä Hei, me leikitään -tapahtuma, jossa saimme mahdollisuuden testata PihaPeliPäivän konseptia käytännössä ja mainostaa sekä markkinoida sitä ihmisille. PPP:n toimipisteellä oli pystytettynä teltta, josta löytyi koju ja lämäritutka sekä lisäksi teltan vieressä pieni pelikenttä maaleineen, jossa pystyi pelaamaan salibandya.

Tapahtumassa oli mukana Hei, me leikitään! -tapahtuman suunnitteluryhmä, kaksi vapaaehtoista PihaPeliPäivä -projektin jäsentä sekä PPP:n ohjaava opettaja ja toinen johtajista, jotka olivat seuraamassa ja arvioimassa toimijoiden toimintaa. Toimijoiden tehtävänä oli mainostaa PihaPeliPäivän konseptia ja ylläpitää toimipisteitä osallistumalla niiden aktiviteetteihin asiakkaiden kanssa. Toimijoiden roolit olivat kaikilla samat eli jokainen oli mukana PihaPeliPäivän toimipisteen paikoissa eri tehtäviä vaihdellen.

PihaPeliPäivän toimipiste oli jaettu kolmeen osaan: kojuun, lämäritutkaan sekä pelikenttään. Kojussa oli pöytä, jossa oli PihaPeliPäivään liittyvää tietoa, flyereita, esitteitä sekä ilmaista tavaraa Haaga-Helian puolesta. Kojussa oli myös asiakaskysely PPP:än liittyen, johon asiakkaat pystyivät vastaamaan puhelimella QR -koodin aktivoimalla. Tähän kyselyyn saimme viisi vastausta päivän aikana. Kojussa keskustelimme asiakkaiden kanssa PPP -konseptista ja saimme paljon hyvää palautetta tapahtuman järjestämisestä ja sen sanomasta, joka siis on saada ihmiset liikkumaan positiivisten kokemusten kautta.

Lämäritutka ja pelikenttä olivat toiminnallisia aktiviteetteja toimipisteellämme ja niiden avulla saimme käytännön näyttöä PihaPeliPäivä -konseptin toimimisesta. Lämäritutka -pisteellä asiakkaat pääsivät ampumaan salibandymailalla tutkaan ja selvittämään, kuinka kovaa heidän salibandylaukauksensa lähtee. Hyvistä suorituksista palkitsimme asiakkaat Tupla -suklaapatukoilla, joita saimme Suomen Salibandyliitolta tarvikkeita hakiessamme. Näin saimme pientä leikkimielistä kilpailua aikaan ja se miellytti asiakkaita suuresti. Toisena aktiviteettina toiminut pelikenttä oli hyvä tapa todella selvittää, kuinka kiinnostuneita ihmiset ovat pelailemaan tuntemattomien kanssa yhdessä pihapelejä. Kentällä pelasimme salibandya ja huonosta kelistä huolimatta saimme usean pelin aikaan tapahtuman aikana. Suurin kohderyhmä pelikentällä oli lapset, jotka innostuivat pelaamaan yhdessä tapahtuman toimijoiden kanssa usean tunnin ajan.

Kaiken kaikkiaan PihaPeliPäivän pilotointitapahtuma oli onnistunut ja saimme hyvän käsityksen siitä, että tämä konsepti toimii ja on järjestämisen arvoinen. Olimme tyytyväisiä kaikkien toimijoiden työpanokseen tapahtuman aikana ja saimme luotua rennon tunnelman toimipisteelle, johon asiakkaiden oli helppo ja mielekästä tulla puhumaan myös muustakin kuin PihaPeliPäivästä.