Muistelmia lapsuuden peleistä

Muistan kuinka nuorempana pelailtiin pienenä pihalla. Välillä jalkapalloa, koripalloa ja sen jälkeen katulätkää. Aina kuvittelin mielessäni olevani oma idolini lajista riippuen.  Välillä aukesi polvet ja välillä halkesi hammas. Mukana oli iloa, surua, verta ja hikeä. Vaikka tosissaan pelattiin ja tappio tuli loppujen lopuksi, jäi aina hyvä maku suuhun peleistä. Kokoonnuimme parin talon päässä asuvien poikien ja tyttöjen kanssa pelailemaan ja leikkimään lähes päivittäin. Välillä etsittiin pihalta karannutta koiraa metsästäkin. Nämä muistot ovat painuneet kultaisina muistoihini.

Mikä tässä kaikessa oli sitten parasta? Lyhyt välimatka omassa naapurustossa. Tällöin tunsimme olevamme turvassa. Pelit tapahtuivat aina joko pihalla tai rauhallisemmalla kadulla. Vuoropäivin aina syötiin välipalaa kaverin luona ja välillä kotona. Vanhemmat pystyivät tarkkailemaan tekemisiämme sisältä samalla, kun hoitivat muita askareita. Välillä saimme heidätkin osallistumaan mukaan ja mikäpä sen mukavampaa kuin voittaa oma vanhempansa.

Vanhemmat, muistatteko meidän lapsuutemme? Vapaa-aikanamme olimme aina pihalla leikkimässä ja pelailemassa. Tarpeeksi kun muistellaan, tulee mieleemme jokin tarina lapsuuden pihaleikeistä. Pesäpalloa pelatessa naapurin ikkuna hajosi, tai kaatuessa polvi aukesi. Vaikka välillä sattui, hauskaa meillä oli aina. Haluammehan jättää hyvän perinnön lapsillemme omasta lapsuudestamme, joten eikö pihapelit olisi juuri se? Osallistuessamme pihapeleihin saamme lapsillemme jätettyä oman lapsuutemme perinnön ja nähdä heidän ilon. Ollessamme itsekin peleissä mukana saamme laatuaikaa yhdessä.

Tykkäämme hokea: ‘’ ennen oli asiat paremmin’’ , ‘’meidän lapsuudessamme ei ollut älypuhelimia’’ ja lisäksi muita vastaavia lauseita. Viestin jonka haluamme välittää lapsillemme voi kääntää myös positiiviseksi. Voimme kertoa omia kokemuksiamme pihalla vietetystä ajastamme. Tärkein voimavaramme lastemme liikkumiseen olemme ME itse. Omalla innostuneisuudellamme ja aktiivisuudellamme voimme saada heidätkin innostumaan pihapeleistä. Lähdetään yhdessä mukaan tukemaan helppoa ja mukavaa pihapelien ilosanomaa. Pidetään pihapelit jatkossakin elossa! #pihapelipaiva